woensdag 23 februari 2011

Een probleemgerichte manier van ´transforming policing´

In Cheshire constabulary past men nu sinds een jaar de Vanguard method of change toe. Een probleemgerichte verandermethode die opmerkelijke resultaten geeft. Deputy Chief Constable Graeme Gerrard heeft een presentatie gegeven over de eerste resultaten in Cheshire.
DCC Graemer Gerrard

Deze verandermethode kent een aantal uitgangspunten:
×          Medewerkers onderzoeken en herontwerpen zelf hun eigen organisatie.
×          Onderzoek en herontwerp van de dienstverlening wordt consequent gedaan vanuit het perspectief van de klant
×          Medewerkers onderzoeken het werk en de systeemcondities (waarom het werk werkt zoals het werkt) door de organisatie in te gaan en het werk te volgen.
De Deputy Chief Constable van Cheshire heeft de resultaten van de eerste fase van het onderzoek tijdens onze trip naar Lancashire gepresenteerd. Hieronder een video waarin hij uitlegt waarom zij deze methode gebruiken.


De conclusies die aan ons werden gepresenteerd.
Eerste conclusie:  
Uit analyse van 30.000 meldingen (telefonisch, via emails, meldingen aan de balie en meldingen aan dienders op straat) blijkt 40 % van de meldingen zijn te voorkomen omdat dit herhaalde meldingen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld meldingen van mensen die nogmaals bellen nadat er in een eerder telefoontje is toegezegd dat er iemand langs zou komen en dat is niet gebeurt. Een tweede punt uit de analyse van de meldingen is dat van alle vragen die binnenkomen minder dan 10 % een relatie heeft met criminaliteit, terwijl onze gehele organisatie toch daarop is ingericht!
Een tweede conclusie:
In Cheshire hebben ze in kaart gebracht welke stappen de politie onderneemt in het geval van een diefstal. De groene vlakjes zijn stappen die waarde toevoegen aan de oorspronkelijke vraag van de burger, de rode niet. De rode stappen hebben bijvoorbeeld te maken met allerlei administratieve handelingen die we verrichten uit   registratie oogpunt of uit oogpunt van controle.
De derde conclusie:
Als de politie er voor zorgt dat een verdachte van bijvoorbeeld diefstal voor de rechter komt en veroordeeld wordt, recidiveert 68%, terwijl bij andere type interventies (zoals waarschuwingen of bijvoorbeeld restorative justice) dit maar 32 % is.
Redenen genoeg om deze methode ook eens in Nederland toe te passen. Het komende halfjaar zal een pilot plaatsvinden waarin deze methodiek zal worden toegepast. Ben benieuwd wat daar dan uitkomt.


Jeanine Nas








Geen opmerkingen:

Een reactie posten